Alfred Schreuder genadeloos afgemaakt bij Club: "Zelden zó iemand gezien"

Alfred Schreuder genadeloos afgemaakt bij Club:
Maandag 25 april 2022 - 20:00   I   door Redactie

Het zou al heel raar moeten lopen als Alfred Schreuder volgend seizoen nog trainer is bij Club Brugge. Ajax lonkt en dat komt hem op zware kritiek te staan.

Vooral zijn landgenoot Nico Dijkshoorn gaat er met de botte bijl in en beschuldigt Schreuder ervan dat als er interesse is, hij meteen vertrekt. "Nooit eens trouw aan een club, nooit eens het gevoel laten spreken, maar altijd gaan voor het hoogste. Bedrag, moet ik er achteraan zeggen."

In zijn column in Het Nieuwsblad gaat hij genadeloos door. "Ik zag Alfred Schreuder aan de hondenriem van Ronald Koeman een kantoortje binnenwandelen in Barcelona en zag zijn kern. Hij is een amoebe. Zijn lichaam en geest voegen zich moeiteloos naar de omgeving."

Dijkshoorn schrijft verder ook dat hij zelden iemand zo trots als assistent-trainer zag binnenkomen bij een stervende club en dat Schreuder zijn respectievelijke periodes bij Barcelona en bij Club Brugge binnenkort in allerlei megalomane interviews zal duiden als 'een mooie leerschool'.

Egoïsme

En dan moet het strafste nog komen: "Wat Ajax-trainer Erik ten Hag en Alfred Schreuder gemeen hebben, is hun genadeloze egoïsme en het lak hebben aan regels waaraan hun ondergeschikten, de voetballers, zich wel dienen te houden."

Dijkshoorn besluit keihard: "Allebei, Erik en Alfred, onderhandelen midden in een titelstrijd met een andere club. Ze eisen trouw en clubliefde van hun spelers, maar als er aan hun bel wordt getrokken, staan ze de koffer in te pakken."

Poll: Vind je dat Dijkshoorn overdrijft?

TAGS  I  Club Brugge  I  Ajax  I  Manchester United

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024