Heisa rond niet-kwalificatie Gent blijft aanhouden: "Totaal onaanvaardbaar"

Heisa rond niet-kwalificatie Gent blijft aanhouden:
Maandag 11 april 2022 - 10:45   I   door Redactie

Als het stof gaan liggen is, kan de schade worden opgemeten. En als het op play-off 1 aankomt is die bij AA Gent aanzienlijk groot.

En dan wordt er door waarnemers en analisten gewezen naar de voorlaatste speeldag en alle heisa rond de niet afgekeurde goal van Cercle Brugge, waardoor AA Gent in die match zijn voorsprong verloor. Vooral de manier waarop kan er bij Peter Vandenbempt niet in.

"Die totaal onaanvaardbare, hallucinante situatie waarbij die wedstrijd begint met een camera, die toch cruciaal is voor de beoordeling van buitenspelsituaties door de VAR, die niet bemand is", haalt de analist fel uit in zijn commentaar bij Sporza.

"Cercle Brugge scoort vanuit buitenspel, daar word je toch onwel van en niet alleen als fan van AA Gent. En het is onbegrijpelijk dat niet één verantwoordelijke in deze cruciale fase van de competitie - waar miljoenen op het spel staan - zegt "Hola, dat kan niet, heeft iedereen wel zijn positie ingenomen?".

Onvergeeflijk

Dat er ook geen sluitende overeenkomst zou zijn tussen de tv-partner en de VAR-verantwoordelijke dat er te allen tijde beroep kan worden gedaan op de beelden, is voor Vandenbempt de druppel. "Als dat klopt, dan is dat niet professioneel. Dan is dat een onvergeeflijke, zware fout."

Poll: Vind je dat Vandenbempt gelijk heeft?

TAGS  I  Cercle Brugge  I  AA Gent  I  Anderlecht

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024