Eleven Sports stuurt Gent wandelen na ongezien VAR-drama tegen Cercle Brugge

Eleven Sports stuurt Gent wandelen na ongezien VAR-drama tegen Cercle Brugge
Vrijdag 08 april 2022 - 14:00   I   door Redactie

AA Gent speelde zondag gelijk tegen Cercle Brugge en zag later Anderlecht winnen van Charleroi. Daardoor verloren de Buffalo's de vierde plaats en achteraf was er vooral veel ophef over het eerste doelpunt van de Vereniging.

Er kon namelijk sprake zijn van buitenspel, maar niemand greep in. De camera aan de zijlijn was op dat moment onbemand en volgens Gent was dat de oorzaak van het (foutief) toekennen van het doelpunt. Ze dreigden met juridische stappen, maar kwamen daar later op terug. Ze zouden wel een financiële compensatie willen.

Bij Eleven Sports moeten ze al niet gaan aankloppen. "Er was in samenspraak met beide teams beslist om voorrang te geven aan de hommage aan Miguel Van Damme", reageerde Head of Content Jan Mosselmans bij Sudpresse. "Dat was ook waarom de cameraman niet op zijn plaats zat."

"Dat verhindert de VAR echter niet om de juiste beelden te krijgen, want die worden allemaal doorgestuurd via de feed", aldus Mosselmans. "Er bestaat bovendien geen enkele contractuele relatie tussen ons en de Pro League over dit soort situaties. We kunnen dus niet verantwoordelijk gehouden worden."

Poll: Vind jij het terecht dat Gent een financiële compensatie wil?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Cercle Brugge  I  Charleroi

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024