Gent slaat Anderlecht met verstomming met beslissing na VAR-fiasco

Gent slaat Anderlecht met verstomming met beslissing na VAR-fiasco
Donderdag 07 april 2022 - 20:30   I   door Redactie

AA Gent speelde gelijk tegen Cercle Brugge, waardoor Anderlecht over de Buffalo's naar de vierde plaats wipten. Bij Gent waren ze niet te spreken over de rode kaart van Andrew Hjulsager, maar ook niet over de gelijkmaker van Thibo Somers.

Er hing een buitenspelgeurtje aan, maar de VAR kon het niet checken. De camera die het best gepositioneerd stond, was op het moment van het doelpunt immers onbemand. Dat kon er niet in bij de Buffalo's en dus dreigden ze met juridische stappen.

In dat geval zou het kunnen dat de play-offs later moesten beginnen, aangezien er dan nog geen zekerheid zou zijn over de vierde plaats. Gent laat nu weten op de officiële clubkanalen dat het geen verdere stappen zal ondernemen. Anderlecht haalt opgelucht adem. Al is het sowieso de vraag of juridische stappen iets hadden uitgehaald.

"Hoewel AA Gent zich sportief benadeeld voelt, zal de club niet tegen beter weten in alle rechtsprocedures uitputten", schreven ze. "Daarmee blijft de 2-2-eindstand behouden en komt het vervolg van de competitie niet op de helling te staan."

Poll: Correcte beslissing van Gent?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Cercle Brugge

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024