Vincent Kompany houdt de adem in en moet vrezen voor twee sterkhouders

Vincent Kompany houdt de adem in en moet vrezen voor twee sterkhouders
Donderdag 31 maart 2022 - 12:00   I   door Redactie

Anderlecht zakte weg uit de top vier, maar de resultaten van de laatste maanden mogen er best wezen. Dat heeft het deels te danken aan Vincent Kompany. Sinds hij stopte met roteren, ging paars-wit namelijk stukken beter voetballen.

Joshua Zirkzee was dit seizoen al goed voor vijftien doelpunten en negen assists. Dinsdagavond werd de Nederlander echter geblesseerd naar de kant gehaald tijdens de interland tussen Jong Oranje en Zwitserland. De blessure lijkt mee te vallen, maar het valt af te wachten of hij speelklaar geraakt voor de wedstrijd tegen Charleroi.

Misschien nóg belangrijker voor de ploeg is Majeed Ashimeru. In februari veroverde hij een vaste basisplaats en het contrast met concurrent Olsson kan niet groter zijn. De Ghanees voorziet paars-wit van aanvallende impulsen, terwijl de Zweed het vooral hield bij het verdedigende werk.

Ashimeru moest afhaken voor de interlands met Ghana vanwege een enkelblessure. Volgens Het Nieuwsblad proberen ze hem op te lappen voor Charleroi, maar het is allerminst een zekerheid dat dat zal lukken. Vincent Kompany houdt alvast zijn adem in, want die wedstrijd moet gewonnen worden. Anders is een ticket voor de Champions' Play-Offs heel ver weg.

Poll: Wie is momenteel de belangrijkste speler van Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I  Charleroi  I  Jong Oranje  I  Zwitserland  I  Ghana

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024