'Martinez heeft beslist: Déze drie onervaren Duivels gaan mee naar Qatar'

'Martinez heeft beslist: Déze drie onervaren Duivels gaan mee naar Qatar'
Donderdag 31 maart 2022 - 07:00   I   door Redactie

Op 21 november wordt het WK in Qatar afgetrapt. Roberto Martinez plande oefeninterlands in tegen Ierland en Burkina Faso om de minder ervaren Rode Duivels aan het werk te zien. Drie van hen maakten indruk.

Volgens Het Laatste Nieuws staat het vast: Hans Vanaken, Leandro Trossard en Leander Dendoncker gaan mee naar Qatar. Vanaken speelde twee goede wedstrijden en scoorde daarin ook twee keer. "Zijn ontwikkeling is 'impressive'. Hoe hij de ruimtes bespeelt in verschillende posities doet me denken aan De Bruyne", zei Martinez na de wedstrijd.

Leandro Trossard speelde geen minuut tegen Ierland, maar tegen Burkina Faso leverde hij wel twee assists af en scoorde hij zelf ook. "Leandro is sterk één tegen één, heeft een neus voor doelpunten én hij kan de hele flank aan", was de bondscoach lovend. "Zulke spelers hebben we nodig bij de nationale ploeg."

Tenslotte lijkt het er ook op dat Leander Dendoncker zijn plek veiliggesteld heeft. De drie Rode Duivels hebben één aspect gemeen: polyvalentie. En daar is Roberto Martinez zot van. Denk maar aan de vorige EK-selectie van Nacer Chadli.

Poll: Zou jij Hans Vanaken meepakken naar het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Ierland  I  Burkina Faso

maandag 26 september 2022

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022