Anderlecht ziet opeens kassa rinkelen na verrassend nieuws rond sterkhouder

Anderlecht ziet opeens kassa rinkelen na verrassend nieuws rond sterkhouder
Maandag 14 maart 2022 - 12:00   I   door Redactie

Hoe goed het sportief nu ook mag gaan met Anderlecht, de financiële realiteit is er nog altijd. En dus blijft elke eurocent welkom.

In dat opzicht viel er geweldig nieuws te rapen voor paars-wit. Want afgelopen weekend onthulde de coach van de Italiaanse tweedeklasser Parma dat sterkhouder Elias Cobbaut opgenomen is in de voorselectie van de Rode Duivels.

Door het gebrek aan linksvoetige verdedigers is de kans ook groot dat onze landgenoot erbij zal zijn voor de oefeninterlands tegen Ierland en Burkina Faso aan het eind van deze maand. En daarvan kan Anderlecht straks mogelijk profiteren.

Want toen Cobbaut afgelopen zomer verhuurd werd door de Brusselaars werd er in de overeenkomst ook een aankoopoptie opgenomen. Gezien ze in Parma gek zijn op hem en met zijn vernieuwde status als Rode Duivel is de kans groot dat die ook gelicht zal worden.

Drie miljoen euro

Die aankoopsom bedraagt drie miljoen euro en voor Anderlecht is dat in de huidige financiële situatie een smak geld die ze goed kunnen gebruiken. Om de schuldenberg af te bouwen, maar vooral om sportief te investeren.

Poll: Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

TAGS  I  Anderlecht  I  Parma  I  Rode Duivels

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024