'Vincent Kompany heeft er alles aan gedaan om Eden Hazard binnen te halen'

'Vincent Kompany heeft er alles aan gedaan om Eden Hazard binnen te halen'
Woensdag 23 februari 2022 - 21:15   I   door Redactie

De carrière van Eden Hazard is de voorbije twee jaar serieus in het slop geraakt. Al veegt dat zeker niet al het moois weg wat hij daarvoor heeft gepresteerd.

En zeggen dat het allemaal begon bij Lille waar Hazard zijn jeugdopleiding genoot en zo doorgroeide tot de ster die hij uiteindelijk werd bij Chelsea en de Rode Duivels. Daar vertelt ex-ploegmaat Joe Cole in The Athletic een opmerkelijke anekdote over.

"Toen ik aankwam in Lille wilde ik de nieuwe nummer tien worden. Maar coach Rudi Garcia maakte me duidelijk dat dat niet zou gebeuren, omdat er een 20-jarige 'speciale' jongen rondliep", vertelt Cole. "Een zekere Eden Hazard."

"Toen de trainer me vertelde dat die kerel ook nog eens de vrijschoppen en de penalty's voor zijn rekening mocht nemen vond ik dat helemaal niet leuk. Tot ik hem zag voetballen. Toen begreep ik het. Want hij was gewoonweg fenomenaal." En dat had ook Vincent Kompany allang in de gaten.

Manchester City

"Hij hing vaak met Vincent aan de lijn", verklapt Cole. "Die wilde hem natuurlijk naar Manchester City loodsen. Hij kreeg trouwens ook regelmatig telefoon van Manchester United." Uiteindelijk werd het dus Chelsea, waar Hazard bijzonder succesvol was.

Poll: Denk je dat Hazard bij City even goed had gepresteerd als bij Chelsea?

TAGS  I  Real Madrid  I  Rode Duivels  I  Chelsea  I  Lille

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024