'Genks topschutter Paul Onuachu ook op de radar van Club Brugge en AA Gent'

'Genks topschutter Paul Onuachu ook op de radar van Club Brugge en AA Gent'
Woensdag 16 februari 2022 - 18:00   I   door Redactie

De inhaalmatch tegen KV Mechelen woensdagavond is voor Paul Onuachu zijn honderdste wedstrijd in het shirt van KRC Genk. Al had hij even goed voor een andere Belgische club kunnen spelen.

Want naar aanleiding van zijn jubileumwedstrijd verzamelde Het Laatste Nieuws niet alleen enkele getuigenissen over de minzame Nigeriaan, maar deed de krant ook een reconstructie over hoe hij bij KRC Genk belandde. En daarbij kwam nog iets verrassends naar boven.

Want de krant weet dat Onuachu destijds ook op de radar van AA Gent stond én dat hij door zijn voormalige Deense makelaar een paar keer aangeboden werd bij... Club Brugge. Niet zo verwonderlijk, omdat de topschutter van zich liet spreken toen hij met FC Midtjylland in 2015 scoorde op Jan Breydel.

Maar zowel Gent als Club hapten niet toe. KRC Genk nam wel het 'risico' door hem in augustus 2019 voor maar liefst zes miljoen euro weg te halen uit Denemarken. Een werk van lange adem, weet Het Laatste Nieuws nog: "Zijn naam ligt al vijf jaar bovenaan het stapeltje met scoutingsrapporten."

Poll: Bij welke ploeg had jij Onuachu liever zien spelen?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  FC Midtjylland

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024