Kompany zit serieus in de problemen bij Anderlecht: "Daar klopt iets niet"

Kompany zit serieus in de problemen bij Anderlecht:
Zaterdag 05 februari 2022 - 12:00   I   door Redactie

Vincent Kompany kiest steevast voor het spitsenduo Zirkzee-Kouamé. Na het seizoen is paars-wit beide spelers al kwijt, want zij worden slechts gehuurd van Bayern München en Fiorentina. En dat zou wel eens voor problemen kunnen zorgen.

Anderlecht was lang de beste club van België, maar de laatste jaren is het heel wat minder bij de recordkampioen. "Het is al lang frustrerend supporter van Anderlecht te zijn. Ik ben ontgoocheld", zei ex-Anderlecht-speler Tomasz Radzinski bij Het Laatste Nieuws.

Hij vindt dat er de laatste jaren toch iets niets klopt. "Ik heb veel respect voor Vincent Kompany, en de manier waarop hij probeert positief en aanvallend voetbal te brengen. Maar het bredere plaatje klopt niet. Het voornemen was om jonge spelers op te leiden. Da's goed."

Toch heeft hij bedenkingen met het plan van aanpak bij Anderlecht. "Alleen kan het niet de bedoeling zijn dat die talenten van Manchester City of Bayern München komen, in plaats van de eigen jeugd. Zirkzee is volgend jaar weer weg. Word je daar als club dan beter van?", vroeg hij zich nog af.

Transfers

En dus zal Anderlecht serieus moeten toeslaan tijdens de zomer. Er zullen sowieso nieuwe spitsen gehaald moeten worden, maar ook in de verdediging begint het krap te worden. Als Murillo kiest voor een stap hogerop zullen ze ook nog ergens een nieuwe rechtsachter moeten vinden.

Poll: Zal Anderlecht volgend seizoen meedoen voor de titel?

TAGS  I  Anderlecht  I  Bayern München  I  Fiorentina  I  Manchester City

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024