'Anderlecht verrast vriend en vijand met transfer van JPL-smaakmaker'

'Anderlecht verrast vriend en vijand met transfer van JPL-smaakmaker'
Zaterdag 05 februari 2022 - 11:00   I   door Redactie

Anderlecht moet op zoek naar een nieuwe spits. Titularissen Zirkzee en Kouamé keren na het seizoen namelijk terug naar respectievelijk Bayern München en Fiorentina. Als vervanger hebben ze bij paars-wit Eupen-spits Smail Prevljak op het oog.

Bij La Dernière Heure liet Prevljak al verstaan dat Anderlecht afgelopen wintermercato al concrete interesse toonde. "Ik heb met verschillende personen bij Anderlecht gesproken", zei de 26-jarige goalgetter. "Maar uiteindelijk kwam er geen deal. De redenen daarvoor hou ik liever voor mezelf."

Eupen betaalde in 2020 2 miljoen euro voor de Bosniër. Ondertussen is zijn marktwaarde gestegen naar 3 miljoen euro. Prevljak ziet een overstap naar Anderlecht wel zitten. "Ik hou van de filosofie van Kompany, dat is het beste voetbal van België", aldus de spits.

Hij scoorde donderdag nog tegen paars-wit in de halve finale van de Croky Cup. Zondag treffen ze elkaar opnieuw. Deze keer in de competitie. Prevljak vindt dat hij goed bij de recordkampioen zou passen. "Het pressing-spel ken ik ook goed. Bij RB Leipzig en vervolgens bij Salzburg deden we niet anders", sloot hij af.

Poll: Is Prevljak goed genoeg voor Anderlecht?

TAGS  I  Eupen  I  Anderlecht  I  Bayern München  I  Fiorentina  I  RB Leipzig  I  Salzburg

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023

donderdag 28 september 2023