'Vincent Kompany krijgt enorm zware domper te verwerken bij Anderlecht'

'Vincent Kompany krijgt enorm zware domper te verwerken bij Anderlecht'
Donderdag 03 februari 2022 - 17:00   I   door Redactie

Anderlecht leek eind 2021 een outsider voor de titel te worden, maar paars-wit zakte wat weg in het nieuwe jaar. De bekerwedstrijd van donderdag en de competitiewedstrijd van zondag tegen Eupen zijn zo nog belangrijker geworden.

In november en december pakte paars-wit 17 op 24. In het nieuwe jaar moeten ze het stellen met een povere 4 op 12. Ze wonnen van KV Mechelen, speelden gelijk tegen Standard en verloren van Union en van Cercle Brugge. Tegen de Vereniging kreeg Hoedt rood nadat hij de doorgebroken Matondo onderuit haalde.

Hoedt kreeg van het Disciplinair Comité één speeldag als voorwaardelijke schorsing opgelegd, maar volgens Belga gaat het Bondsparket in beroep tegen die beslissing. Zij willen dat Hoedt effectief geschorst wordt. Als het Disciplinair Comité daarmee akkoord gaat, mist Hoedt de competitiewedstrijd tegen Eupen.

En dat zou een serieuze aderlating zijn voor Vincent Kompany. Lisandro Magallán laat zich telkens wel betrappen op een foutje, terwijl Hannes Delcroix nog niet fit zal zijn na zijn blessure aan de adductoren. Dan zou de jonge Zeno Debast een optie kunnen zijn, maar die heeft nog maar weinig wedstrijdritme.

Poll: Komt Anderlecht in de problemen als Hoedt geschorst wordt?

TAGS  I  Anderlecht  I  Eupen  I  KV Mechelen  I  Standard  I  Union  I  Cercle Brugge

zaterdag 4 mei 2024

vrijdag 3 mei 2024

donderdag 2 mei 2024

woensdag 1 mei 2024