Plots ook Wouter Vandenhaute in opspraak: "Dát probeerde hij met Vadis Odjidja"

Plots ook Wouter Vandenhaute in opspraak:
Maandag 24 januari 2022 - 10:30   I   door Redactie

Nu zowat alle topfiguren in het Belgische voetbal betrokken zijn in operatie Propere Handen, is het zoeken naar een witte ridder. Wouter Vandenhaute wordt naar voor geschoven, maar ook bij hem worden er vraagtekens gesteld.

In de eerste plaats door Hans Vandeweghe, de sportjournalist die in zijn column in De Morgen nooit een blad voor de mond neemt. "Het grootste probleem van Vandenhaute is zijn geloofwaardigheid. Hij is bij lange niet die boven alle voetbalcontroverses verheven figuur."

Waarna Vandeweghe man en paard noemt en het (recente) makelaarsverleden van de Anderlecht-voorzitter erbij sleurt: "Zijn eerste grote slag bij Let's Play was de overgang van Vadis Odjidja van Olympiakos naar KAA Gent." En daar werd Vandenhaute zelf zeker niet slechter van.

"Volgens insiders is hij de duurste makelaar ooit die voor een inkomende transfer langs de Gentse kassa passeerde", klinkt het nog. "Vervolgens zette hij druk op commentatoren om Odjidja in de nationale ploeg te praten en geen jaar later probeerde hij hem al bij Anderlecht te stallen."

Balen

De ironie van het verhaal is dat de pas aangestelde Vincent Kompany daar een stokje voor stak. "Dat was balen. En nu is Vandenhaute voorzitter van Kompany, of hoe het in het leven toch verdomd raar kan lopen", besluit Vandeweghe. Maar witte ridder? Neen, daar gelooft de columnist dus niet in.

Poll: Vind je het kunnen wat Vandenhaute probeerde met Odjidja?

TAGS  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Olympiakos

donderdag 30 mei 2024

woensdag 29 mei 2024

dinsdag 28 mei 2024

maandag 27 mei 2024

zondag 26 mei 2024