Genk bezorgt Club en Anderlecht flinke uppercut

Genk bezorgt Club en Anderlecht flinke uppercut
Vrijdag 10 december 2021 - 07:00   I   door Redactie

KRC Genk verloor donderdag in de Europa League van Rapid Wien. Daardoor is de kans enorm klein dat de Belgische kampioen in 2023 rechtstreeks naar de Champions League mag.

In het seizoen 2016-2017 haalden Genk en Anderlecht nog de kwartfinale van de Europa League, waardoor de Europese coëfficiënt de hoogte in ging. Die goede prestaties doen er sinds afgelopen zomer niet meer toe.

Daardoor daalde België van de negende naar de dertiende plek op de UEFA-ranglijst. Een rechtstreeks Champions League-ticket is enkel weggelegd voor de top tien. Als de Champions League-winnaar zich via de competitie kan plaatsen voor het kampioenenbal schuift een extra ticket naar het nummer 11 van de UEFA-ranglijst.

Enkel AA Gent kan de Belgische clubs nog helpen. Het moet dan wel minstens de halve finale van de Conference League halen. Een serieuze aderlating dus voor alle Belgische clubs, maar in het bijzonder voor Club, dat altijd meedoet voor de prijzen, en Anderlecht, dat de ambitie heeft om snel terug bij de top te horen.

Poll: Zal Anderlecht volgend seizoen terug meedoen voor de titel?

TAGS  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  Anderlecht  I  Rapid Wien

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022

maandag 15 augustus 2022

zondag 14 augustus 2022