Genk nog niet uitgeschakeld in Europa League na saaie match

Donderdag 25 november 2021 - 20:16   I   door Redactie

KRC Genk nam het vanavond op tegen Dinamo Zagreb. Het werd een saaie wedstrijd zonder al te veel open kansen, maar de Limburgers hadden vooraf ongetwijfeld getekend voor een gelijkspel in Kroatië. Het werd 1-1.

Dinamo Zagreb-Genk 1-1

De eerste helft was 35 minuten lang wandelvoetbal met weinig kansen. De eerste kansen waren voor Bongonda en Heynen, maar zij kregen de bal niet tegen de netten. In minuut 35 sloeg de Genkse defensie aan het blunderen. Een diepe bal - zo gaven de Kroaten er wel meer - viel goed. Arteaga liet Menalo lopen, Vandevoordt kwam niet op tijd uit en de voorsprong stond op het bord voor Zagreb.

Op slag van rust zette Hrosovsky een scherpe corner. Ugbo hield zijn man goed af aan de eerste paal en pegelde de bal staalhard deklat binnen. 1-1 was de ruststand.

Ook de tweede helft was er niet veel spektakel. In minuut 83 kon Preciado zich doorzetten op de rechterflank. Hij zette strak voor, maar Bongonda kon niet binnenknikken. Een minuutje later was het aan de overkant bijna prijs. Een mislukte voorzet zou zomaar aan de tweede paal binnen gevallen zijn, maar Vandevoordt kon de bal over het doel duwen. Nog een halve minuut later kreeg Genk dé kans op de 1-2, maar zowel Paintsil als Bongonda stuitten op keeper Livakovic. Zo werd de ruststand ook meteen de eindstand.

De taak van de Limburgers is duidelijk: binnen 2 weken winnen tegen Rapid Wien. Dan stoten ze door in de Europa League als West Ham de klus ook klaart tegen Zagreb.

Poll: Was 1-1 een terechte uitslag?