Martinez zet Charles De Ketelaere zwaar te kakken

Martinez zet Charles De Ketelaere zwaar te kakken
Woensdag 17 november 2021 - 09:30   I   door Redactie

Charles De Ketelaere kreeg dinsdagavond dan eindelijk wat hij al veel langer verdiend had: een basisplaats bij de Rode Duivels. Alleen bleek dat een vergiftigd geschenk.

Waar hij bij Club Brugge een sterkhouder is, kwam De Ketelaere tegen Wales helemaal niet uit de verf. Een zwakke match, besloten heel wat waarnemers en analisten dan ook. Maar er werd tussen de lijnen door gelukkig ook gewezen op de omstandigheden waarin de youngster zijn debuut moest maken.

In een volledig nieuwe aanvalslijn, met in punt Divock Origi, op de rechterkant Kevin De Bruyne en op de tien Hans Vanaken. Nooit gemakkelijk. Bovendien werd De Ketelaere in tegenstelling tot bij Club Brugge, waar hij vaak centraal speelt, naar de linkerflank verbannen.

En dan ook nog eens tegen fel jagende en supergemotiveerde Welshmen. Dan is het niet onlogisch dat een jongen van amper 20 jaar op het allerhoogste niveau niet echt uit de verf komt. Veel beter was het geweest om hem in de thuismatch tegen het zwakkere Estland aan de aftrap te brengen.

Kans

Maar zo zit Roberto Martinez niet in elkaar. De Spanjaard gaat liever tegen de media en de publieke opinie in. En nu kan hij er in aanloop naar de komende interlands op wijzen dat De Ketelaere zijn kans niet heeft gegrepen en gemakkelijker voor 'zijn' namen kiezen.

Poll: In welke match vind jij dat De Ketelaere aan de aftrap had moeten komen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Estland  I  Wales

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023

donderdag 28 september 2023