Roberto Martinez schuift ervaren internationals verrassend aan de kant

Roberto Martinez schuift ervaren internationals verrassend aan de kant
Vrijdag 05 november 2021 - 21:00   I   door Redactie

Roberto Martinez verbaasde vrijdag heel België door in zijn selectie voor Estland en Wales dan toch een paar nieuwe en vooral jonge namen op te roepen, maar de bondscoach zal nog meer verbazen.

Met nog één zege (13/11 tegen Estland of 16/11 tegen Wales) is België sowieso zeker van rechtstreekse plaatsing voor het WK in Qatar. Dan hoeven de Rode Duivels geen play-offs te spelen in maart, een samenkomst die dan gebruikt kan worden voor een trainingsstage met één of meerdere oefenmatchen. 

In een exclusief interview met VTM Nieuws kondigde Martinez nu aan dat hij tijdens het oefenkamp in maart vooral de jongeren aan het werk wil zien. "Dan is het niet de bedoeling dat daar spelers van meer dan 50 caps bij zijn", aldus Martinez.

"Wel jongens die minder ervaring hebben bij de nationale ploeg. Dat kunnen we ons op dat moment veroorloven, want ik denk dat we iedereen pas op zijn beste niveau willen zien in september - dan moeten mijn spelers zo matchfit mogelijk zijn."

Rust

"Onze ervaren spelers kunnen met andere woorden in maart even rust nemen", besloot Martinez. "Even op adem komen, want de laatste twee jaar gingen ze door het coronavirus van het ene seizoen naar het andere zonder vakantie."

Poll: Vind je dit een goed idee van Martinez?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Estland  I  Wales

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024