Zirkzee behoedt Anderlecht voor thuisnederlaag in waanzinnige wedstrijd

Zirkzee behoedt Anderlecht voor thuisnederlaag in waanzinnige wedstrijd
Zondag 31 oktober 2021 - 20:25   I   door Redactie

Anderlecht heeft een pijnlijke thuisnederlaag nipt kunnen vermijden tegen OH Leuven. Paars-wit vocht met z'n tienen nog terug tot 2-2 dankzij twee goals van Joshua Zirkzee. Nadien kreeg Ashimure nog rood en miste OHL een strafschop.

Anderlecht - OH Leuven 2-2

Anderlecht kende een desastreuze start. Al in het openingskwartier kon OHL twee keer scoren. Eerst opende Kaba de score. Wat later kreeg Maertens wel erg veel ruimte en zat Van Crombrugge er niet helemaal goed bij.

Gaandeweg werd Anderlecht sterker en op slag van rusten gaf Zirkzee met zijn aansluitingstreffer weer hoop. RSCA ging na de rust door op dat elan. Wesley Hoedt scoorde de 2-2, maar na tussenkomst van de VAR werd de goal afgekeurd.

Anderlecht was ook boos dat het geen strafschop kreeg en bovendien moest de thuisploeg met tien verder na een elleboogstoot van Murillo. Met z'n tienen kwam Anderlecht in blessuretijd toch nog langszij. Zirkzee scoorde zijn tweede van de avond.

Maar de bal ging nadien ook nog op de stip aan de overkant na hands van Ashimeru. Hij verhinderde zo de 2-3. Met succes, want Kaba miste vervolgens die penalty, Van Crombrugge redde.

TAGS  I  Anderlecht  I  OH Leuven

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024