AA Gent knalt in Europa, Antwerp blijft gefrustreerd achter

Donderdag 30 september 2021 - 20:40   I   door Redactie

AA Gent en Antwerp beten donderdagavond de spits af in respectievelijk de Europa League en de Conference League. De Gentenaars konden winnen, de Antwerpenaars bleven steken op een gelijkspel.

AA Gent-Anorthosis Famagusta 2-0

Zo slecht ze in de eigen competitie presteren, zo goed spelen de Buffalo's Europees. Na winst buitenshuis op de eerste speeldag, werd nu ook op de tweede speeldag gewonnen. Het Cypriotische Famagusta werd simpel verslagen met 2-0.

Tarik Tissoudali zorgde in de eerste helft voor een meer dan verdiende voorsprong. Die werd na rust in de 82ste minuut verdubbeld door Sven Kums. Zo prijkt AA Gent met zes op zes helemaal bovenaan in zijn groep.

Antwerp-Eintracht Frankfurt 0-1

Net als AA Gent zette ook Antwerp in eigen huis een herhaling van de eerste speeldag neer. Helaas voor de Antwerpenaars was dat in negatieve zin. Want opnieuw gingen de troepen van Brian Priske in de slotfase jammerlijk onderuit.

Gebeurde dat bij Olympiakos door een veldgoal, dan was het tegen Eintracht Frankfurt door een frustrerende penalty. In de toegevoegde tijd beging Almeida immers een onnodige overtreding, waarna Paciencia er vanop de stip 0-1 van maakte.