Anderlecht heeft met Zweedse EK-ganger vervanger voor Sambi Lokonga beet

Anderlecht heeft met Zweedse EK-ganger vervanger voor Sambi Lokonga beet
Woensdag 21 juli 2021 - 11:01   I   door Redactie

Het was aangekondigd en Anderlecht heeft ook woord gehouden. Amper twee dagen nadat de transfer van Albert Sambi Lokonga naar Arsenal geofficialiseerd is, heeft paars-wit al zijn vervanger beet.

En dat is Kristoffer Olsson (26). De Zweedse centrale middenvelder tekende op Neerpede een contract voor vier jaar. Olsson komt over van het Russische FK Krasnodar en was op het voorbije EK een sterkhouder bij de Zweedse nationale ploeg.

De international begon zijn carrière echt bij Arsenal. Na zijn periode in Engeland kwam hij uit voor het Deense Midtjylland en het Zweedse AIK. Hij pakte met beide clubs een titel. Sinds 2019 speelde Olsson voor het Russische FK Krasnodar, waar hij ook ervaring opdeed in de Champions League.

(Lees verder onder de afbeelding)

Olsson telt ook 29 caps voor Zweden en stond elke wedstrijd in de basis tijdens het afgelopen EK. Hij is een technisch onderlegde middenvelder die volgens sportief directeur Peter Verbeken bij de speelstijl van Anderlecht past. 

"Olsson werd gevormd bij Arsenal en dat merk je meteen", aldus Verbeke op de website van Anderlecht. "Hij wil graag de bal, denkt snel, is creatief en probeert steeds verticaal te spelen. Hij past binnen onze filosofie en kan op verschillende posities op ons middenveld spelen."

Zetterberg en Wilhelmsson

Er was ook een reactie van Olsson zelf: "Ik hou van technisch verzorgd voetbal en goeie passing, maar ik doe er ook alles aan om te winnen. Deze club is een nieuw verhaal aan het schrijven en ik wil daar deel van uitmaken, om uiteindelijk opnieuw titels te winnen met Anderlecht."

Besluiten deed hij met: "Ik ken uiteraard ook enkele van mijn Zweedse voorgangers zoals Pär Zetterberg en Christian Wilhelmsson, die het hier fantastisch gedaan hebben. Ik hoop die lijn door te trekken."

TAGS  I  Anderlecht  I  Arsenal  I  Midtjylland  I  AIK  I  FK Krasnodar

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022

maandag 5 december 2022

zondag 4 december 2022