Messi (34) verbaast voetbalwereld met onwaarschijnlijke deal: "Zit hij aan de drugs?!"

Messi (34) verbaast voetbalwereld met onwaarschijnlijke deal:
Woensdag 14 juli 2021 - 15:00   I   door Redactie

De kogel is door de kerk. Twee weken nadat zijn contract bij Barcelona afliep, heeft Lionel Messi een akkoord voor nog eens... vijf jaar Barça. Met halvering van zijn salaris om dat mogelijk te maken.

Dat melden zowat alle Spaanse media. De deal zou deze week nog in een officiële overeenkomst worden gegoten, maar is letterlijk onwaarschijnlijk te noemen. Om de simpele reden dat Messi recent 34 jaar is geworden.

Plus nog eens 5 seizoenen erbij maakt dat hij tot zijn 39ste zou kunnen voetballen. Niet geheel onmogelijk natuurlijk, maar het zou toch een straffe toer zijn. Zeker als aanvallend ingestelde speler. Zeker op het allerhoogste niveau.

(Lees verder onder de afbeelding)

Op sociale media ging het nieuws als een lopend vuurtje en konden voetbalfans vanover de ganse wereld het amper geloven. "Zit hij aan de drugs?", tweette iemand. Maar algauw kwam er verduidelijking over de aard van de deal. 

Ambassadeur

Messi zou namelijk de mogelijkheid hebben om zélf te bepalen hoeveel seizoenen hij nog gaat voetballen en zou als hij stopt als een soort ambassadeur van de club gaan optreden. Voor de resterende duur van zijn contract. 

De nieuwe overeenkomst houdt trouwens in dat de Argentijnse ster maar liefst de helft van zijn jaarsalaris inlevert. Wat nog altijd veel meer is dan de doorsnee voetballer. En vergeet natuurlijk ook de tekenbonus niet.

Poll: Zie jij Messi nog tot zijn 39ste voetballen?

TAGS  I  Barcelona  I   Manchester City  I  PSG  I  Argentinië

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022