Zware klap voor Standard: Inter stuurt Zinho Vanheusden naar Genoa

Zware klap voor Standard: Inter stuurt Zinho Vanheusden naar Genoa
Maandag 12 juli 2021 - 19:07   I   door Redactie

Zinho Vanheusden (21) zal niet nóg een seizoen voor Standard spelen. De verdediger trekt voor vijf jaar naar Inter Milaan en wordt komend seizoen uitgeleend aan Serie A-club Genoa.

Dat Zinho Vanheusden Standard voor Inter zou inruilen, was al langer duidelijk. Die constructie is twee jaar geleden op poten gezet. De vraag was alleen bij welke club hij effectief aan spelen toe zou komen.

Dat vraagstuk is nu opgelost: Het wordt Genoa. Het nummer elf van het voorbije Serie A-seizoen wist volgens Het Nieuwsblad Cagliari, dat met een ultiem offensief kwam, af te houden. Ook Bologna en Spezia visten achter het net, net als Standard.

De Rouches hadden gehoopt om de Limburger, die vorig seizoen de mist zag ingaan door een zware knieblessure, alsnog een jaar te kunnen huren. Maar dat wordt dus niet, een serieuze domper. Door die blessure miste hij overigens ook het EK.

WK 2022

"Vanheusden heeft zijn zinnen gezet op het WK van 2022 in Qatar en om dat te bereiken moet hij vooral minuten maken", schrijft de krant. "Bij Genoa, de oudste club van het land, krijgt hij die kans."

TAGS  I  Standard  I  Inter  I  Genoa  I  Cagliari  I  Bologna  I  Spezia

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023