Engeland bezorgt de hele natie een delirium en wint EK na strafschoppen

Engeland bezorgt de hele natie een delirium en wint EK na strafschoppen
Zondag 11 juli 2021 - 23:59   I   door Redactie

Football is coming Home. Engeland heeft zijn favorietenrol in de EK-finale kunnen waarmaken en heeft na strafschoppen Italië geklopt. Waardoor de Rode Duivels net niet uitgeschakeld zijn door de Europese kampioen.

Italië-Engeland 1-1 (4-5 na strafschoppen)

Het zag er op voorhand al zo mooi uit voor de Engelsen. Ploeg in vorm, kunnen spelen in het eigen Wembley voor een uitzinnig publiek en dan ook nog eens op voorsprong komen na nog geen twee minuten.

Daar zorgde Luke Shaw voor na een counter uit het boekje. Alle ingrediënten leken vervuld om er een waar volksfeest van te maken, vooral omdat Engeland de hele eerste helft bleef doordrukken.

Maar grinta is niet voor niets een Italiaans woord. Na rust knokten de Italianen zich op karakter terug in de wedstrijd. En dat resulteerde in minuut 67 in de verdiende gelijkmaker van Leonardo - de man die nooit scoort - Bonucci.

Verlengingen

La Squadra drukte door en stak even de hand uit naar de zege, maar uiteindelijk draaide de finale toch op verlengingen uit. En omdat ook daarin niet werd gescoord, werden het net als in de halve finale strafschoppen. Waarin Italië deze keer wel het onderspit moest delven.

TAGS  I  Italië  I  Engeland

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022