Italië dompelt heel Engeland in diepe rouw en wint EK na strafschoppen

Italië dompelt heel Engeland in diepe rouw en wint EK na strafschoppen
Zondag 11 juli 2021 - 23:53   I   door Redactie

Football is nót coming Home. Engeland heeft zijn favorietenrol in de EK-finale niet kunnen waarmaken en moest na strafschoppen de duimen leggen tegen Italië. Waardoor de Rode Duivels nu kunnen zeggen dat ze uitgeschakeld zijn door de Europese kampioen.

Italië-Engeland 1-1 (3-2 na strafschoppen)

Het zag er nochtans zo mooi uit voor de Engelsen. Ploeg in vorm, kunnen spelen in het eigen Wembley voor een uitzinnig publiek en dan ook nog eens op voorsprong komen na nog geen twee minuten.

Daar zorgde Luke Shaw voor na een counter uit het boekje. Alle ingrediënten leken vervuld om er een waar volksfeest van te maken, vooral omdat Engeland de hele eerste helft bleef doordrukken.

(Lees verder onder de afbeelding)

Maar grinta is niet voor niets een Italiaans woord. Na rust knokten de Italianen zich op karakter terug in de wedstrijd. En dat resulteerde in minuut 67 in de verdiende gelijkmaker van Leonardo - de man die nooit scoort - Bonucci.

Strafschoppen

La Squadra drukte door en stak even de hand uit naar de zege, maar uiteindelijk draaide de finale toch op verlengingen uit. En omdat ook daarin niet werd gescoord, werden het net als in de halve finale strafschoppen. Waarin Italië zich opnieuw de beste toonde.

Met dank aan Gianluigi Donnarumma. Hij stopte twee penalty's en keek er met zijn ogen ook nog eentje tegen de paal. Eervolle vermelding was er toch voor Jordan Pickford die een strafschop stopte en er ook één tegen de paal zag staan. Helaas voor hem niet voldoende.

Poll: Vind jij Italië een verdiende winnaar van het EK?

TAGS  I  Italië  I  Engeland

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022