Grote naam als opvolger Martínez? "Hij heeft interesse om België te coachen"

Grote naam als opvolger Martínez?
Dinsdag 06 juli 2021 - 19:00   I   door Redactie

Het is na het tegenvallende EK van de Rode Duivels niet uitgesloten dat bondscoach Roberto Martínez vertrekt bij de Belgische Voetbalbond (KBVB). Als onze nationale ploeg een nieuwe selectieheer nodig heeft, is één iemand alvast kandidaat: Thierry Henry.

Volgens journalist François Colin is de 43-jarige Henry geïnteresseerd om het roer bij de Rode Duivels over te nemen. “Wat als Martínez de handdoek gooit? Velen zien in de onverwachte terugkeer van Thierry Henry een signaal dat hij interesse heeft”, aldus Colin bij De Witte Duivel.

Mislukkingen

Henry heeft het voordeel van zijn ronkende naam en zijn geweldige verleden als speler, zo blijkt. Al is er ook twijfel… “Veel Rode Duivels zijn nog altijd onder de indruk van zijn traptechniek, maar als het over tactiek gaat, haakt de Fransman af. Zijn jonge trainersloopbaan telt alleen mislukkingen”, merkt Colin fijntjes op.

Henry was in de voorbije jaren kortstondig T1 bij Monaco en Montréal. Bij geen van beide teams kon de gewezen topspits van Arsenal en Barcelona echter een onuitwisbare indruk maken. De vraag is dan ook of het verstandig zou zijn om van Henry de nieuwe bondscoach te maken.

Poll: Zou Thierry Henry volgens jou een goede bondscoach zijn voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Monaco  I  Montréal

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024