Engeland walst over Oekraïne heen en bombardeert zich tot topfavoriet

Engeland walst over Oekraïne heen en bombardeert zich tot topfavoriet
Zaterdag 03 juli 2021 - 22:50   I   door Redactie

Als Engeland in Rome al zo kan uithalen, wat moet dat straks in Londen dan niet geven in de halve finale. En de finale, toch? Want daar gaat nu zowat heel Europa van uit na de demonstratie tegen Oekraïne.

Oekraïne-Engeland 0-4

In de eerste helft liet nochtans niets vermoeden dat het een afslachting zou worden. Engeland deed niet meer dan nodig. Na de vroege goal van Hary Kane na amper vier minuten ging het op cruise control, want Oekraïne kon slechts één keer half dreigen.

Maar na de rust gingen alle remmen los. Opnieuw een vroege goal - alweer na vier minuten - van Maguire die zowat ongehinderd kon binnenkoppen, deed de wedstrijd al heel vroeg dood.

Daarna mocht Harry Kane zijn duivels nog eens ontbinden. Shaw schilderde een voorzet op het hoofd van de Tottenham-aanvaller, die van dichtbij door de benen van Buschan kopte. Waarna Henderson er iets na het uur een compleet feest van maakte.

Favorietenstatus

Voor zover het nog nodig was blonk Engeland zijn favorietenstatus na de zege tegen Duitsland nog wat meer op. De enige tegenstander op weg naar de finale is nu nog het verrassende Denemarken. Afspraak komende woensdag op Wembley.

Poll: Denk jij dat Engeland voorbij Denemarken naar de finale gaat?

TAGS  I  Engeland  I  Kroatië  I  Tsjechië  I  Schotland  I  Duitsland  I  Oekraïne

woensdag 29 november 2023

dinsdag 28 november 2023

maandag 27 november 2023

zondag 26 november 2023

zaterdag 25 november 2023