Club Brugge gaat verrassend de boot in tegen KV Kortrijk

Zaterdag 03 juli 2021 - 20:01   I   door Redactie

Club Brugge heeft zaterdagavond zijn derde oefenwedstrijd van het seizoen verloren met 0-1 van KV Kortrijk. Na het gelijkspel tegen Beerschot en de winst tegen Lokomotiva Zagreb een eerste nederlaag.

Een pijnlijke nederlaag, want het doelpunt van KV Kortrijk-speler Mujakic viel pas in de absolute slotfase. Al had blauw-zwart dat vooral aan zichzelf te wijten. In de eerste helft vielen immers weinig tot geen kansen te noteren.

Club Brugge combineerde enkele keren aardig, maar tot een uitgespeelde kans kwamen ze niet. Clement voerde na de rust bij een 0-0-stand zes wissels door. Shinton, Van den Keybus, Sandra, Vormer, Rits en Servais namen de plek in van Lammens, Van der Brempt, Balanta, Kossounou, Audoor en De Ketelaere.

(Lees verder onder de afbeelding)

De tweede helft ging op hetzelfde elan door als de eerste: weinig kansen en veel middenveldspel. Op het uur voerde Clement nog vijf wissels door. Ricca, Hautekiet, Mondelen, Dost en Okereke mochten een halfuur meespelen.

Beste kans

Sandra had de beste kans van de wedstrijd voor Club, maar zijn lage schuiver werd gepakt door doelman Ilic. Even later ging Badamosi alleen op doel, maar hij miste oog in oog met Shinton.

In het absolute slot was het toch prijs voor KV Kortrijk toen Mujakic een solo afrondde met een afstandsschot. Na een lastige trainingsweek verloren de Bruggelingen zo hun derde oefenwedstrijd met 0-1 van KV Kortrijk.

Opstelling:

Lammens (46’ Shinton), De Cuyper (60’ Ricca) , Mechele (60’ Mondele), Mitrovic (60' Hautekiet), Van der Brempt (46’ Van den Keybus), Balanta (46’ Rits), Kossounou (46’ Sandra), Audoor (46’ Vormer), Badji (60’ Dost), Lang (60’ Okereke) en De Ketelaere (46’ Servais)

Poll: Denk je dat deze nederlaag iets betekent met het oog op de competitiestart?