Officieel: Anderlecht stoomt door op transfermarkt en heeft nieuwe aanvaller beet

Officieel: Anderlecht stoomt door op transfermarkt en heeft nieuwe aanvaller beet
Zaterdag 03 juli 2021 - 12:03   I   door Redactie

Anderlecht blijft zich maar versterken. Zaterdag meldde paars-wit dat de 18-jarige Isaac Tshibangu voor drie jaar getekend heeft. De aanvaller komt over van de Congolese topclub TP Mazembe.

"Vandaag tekende Tshibangu een contract bij Sporting tot 2024", zo meldt Anderlecht op zijn website. "In twee seizoenen tijd ontpopte Tshibangu zich tot een belangrijke pion in de aanval van TP Mazembe."

"Met zijn explosieve speelstijl en snelheid werd hij een vaste waarde op de flanken of centraal op het middenveld van Les Corbeaux. Hij scoorde er negen doelpunten en leverde vier assists af in 44 wedstrijden", omschrijft paars-wit zijn aanwinst.

En nog: "Hij speelde bovendien ook vijf wedstrijden in de Afrikaanse Champions League, waarin hij één keer tot scoren kwam. Zijn sterke prestaties leverden hem ten slotte een eerste nationale selectie voor Les Léopards op op 16-jarige leeftijd."

Rastalent

Dat laatste bewijst wel dat Tshibangu een rastalent is. Het is nog niet duidelijk of hij al meteen zal aansluiten bij de eerste ploeg of eerst moet klaargestoomd worden bij de beloften van de recordkampioen. 

TAGS  I  Anderlecht  I  TP Mazembe

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024