Italiaans bondscoach start mentale oorlog en haalt uit naar Roberto Martínez

Italiaans bondscoach start mentale oorlog en haalt uit naar Roberto Martínez
Vrijdag 02 juli 2021 - 08:00   I   door Redactie

Een voetbalwedstrijd wordt evenzeer naast het veld als op het veld gespeeld. En daarbij worden de mentale spelletjes niet geschuwd. Dat moet je de Italianen niet leren.

Zeker Roberto Mancini kent het klappen van de zweep. Dat collega Roberto Martínez de voorbije dagen geen duidelijkheid kon scheppen over de fitheid van zowel Kevin De Bruyne als Eden Hazard zag hij duidelijk niet als toeval.

Maar eerder als een bewust manoeuvre dat hij maar matig kon appreciëren. "Martínez speelt volgens mij wat spelletjes", verklaarde hij op zijn persconferentie. "Geen verrassing, want hij bereidt een belangrijke wedstrijd voor."

Waarna hij zijn toon toch wat liet zakken: "Maar laat dit duidelijk zijn: als De Bruyne en Hazard fit raken, zullen ze ons nog meer problemen bezorgen. Ik hoop wel dat ze erbij zijn, want ik wil dat de beste spelers op het veld staan. Maar hoeveel respect ik ook heb voor België, wij zullen ons eigen spel spelen.

Het sterkste land

Eindigen deed hij met: "België is samen met Frankrijk momenteel allicht het sterkste land in Europa, maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. Op internationaal niveau bestaan geen makkelijke wedstrijden, zeker niet in de knock-outfase. Kijk maar naar Nederland en Frankrijk."

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Italië  I  Frankrijk  I  Spanje  I  Nederland  I   Engeland

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022