Ex-doelman van Club Brugge zoekt op zijn 44ste een club: "Wie haalt deze oude zak binnen?"

Ex-doelman van Club Brugge zoekt op zijn 44ste een club:
Woensdag 22 februari 2017 - 10:00   I   door Redactie

Kent u Jürgen Belpaire nog? In het verleden was hij tweede doelman achter Dany Verlinden bij Club Brugge. Nu speelt hij bij de beloften van eersteprovincialer SVV Damme.

Belpaire is intussen 44 jaar. Bij Damme zit hij op de bank. Na de beenbreuk van de tweede doelman krijgt hij die kans. "ls dat de afspraak is, dan heb ik er geen problemen mee. En, ik kan met de beloften mijn matchke spelen", zegt hij in S/VM.

Aan stoppen denkt de doelman nog lang niet. "Op zaterdagavond de sporttas klaarmaken, zondagmorgen met een pistoletje Match of the Day bekijken, het ambetante gevoel tijdens het middagmaal… Als ik geen club meer vind, wat moet ik dan op zondag doen? Maar ja, de leeftijd, hé. Wie haalt er nu nog een oude zak van 44 jaar binnen?"

"De voorbije seizoenen miste ik amper wedstrijden en ik merk dat ik nog altijd enorm veel van het spelletje houd. Alleen: als ik naar het klassement kijk, dan word ik ziek. Dertiende plaats op zestien ploegen. Altijd maar willen winnen, hé. Ik kán niet verliezen, ook niet als ik op de bank zit."

Een nieuwe club heeft Belpaire nog niet gevonden. "Bedrijfs- of amateurvoetbal zie ik niet zitten, er moet toch íéts op het spel staan. De meeste clubs zijn nu met spelers aan het praten, ik hoorde nog niets. Ik ben sowieso van plan om nog zes maanden door te trainen, maar het zou schitterend zijn om afscheid te kunnen nemen óp het veld."

TAGS  I  belpaire

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024