Rode Duivel kan het niet vatten: "Het is echt heel bizar voor mij"

Rode Duivel kan het niet vatten:
Woensdag 30 juni 2021 - 16:00   I   door Redactie

De kwartfinale hebben de Rode Duivels toch al bereikt. En vrijdag tegen Italië kan het alleen maar mooier worden. Al kunnen niet alle internationals erbij welke weg ze de voorbije jaren hebben afgelegd.

Jérémy Doku bijvoorbeeld. In een filmpje dat de Belgische voetbalbond op sociale media verspreidde uit hij zijn verbazing over het feit dat hij al titularis was in de derde groepsmatch tegen Finland. Terwijl hij pas in september 2020 voor het eerst werd opgeroepen.

"Mooi en speciaal zijn de eerste woorden die me te binnen schieten", aldus de 19-jarige Antwerpenaar. "Het is eigenlijk best raar. Toen ik de namen van de spelers op de truitjes zag staan, vond ik het echt heel bizar aan hun zijde te staan."

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

"Tijdens het vorige EK bekeek ik hen nog op tv of met mijn vrienden op de Groenplaats in Antwerpen, waar het bier bij een goal over mij heen vloog. Nu sta ik tussen hen en zijn alle blikken op mij gericht. Ik realiseer het mij nog niet helemaal."

Stap overslaan

Tussen de U17 en de Rode Duivels was Doku ook kort belofteninternational. Hij kwam vier maal in actie, maar startte nooit. "Van de bank van de U21 naar de A-ploeg, dat gebeurt niet zo vaak. In mijn hoofd wilde ik basisspeler worden bij de beloften, maar als je die stap kan overslaan, zoveel te beter."

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Italië  I  Frankrijk  I  Spanje  I  Nederland  I   Engeland

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022