'Dít worden de vervangers van Kevin De Bruyne en Eden Hazard tegen Italië'

'Dít worden de vervangers van Kevin De Bruyne en Eden Hazard tegen Italië'
Woensdag 30 juni 2021 - 11:00   I   door Redactie

Na Portugal wordt het vrijdag tegen Italië opnieuw do or die voor de Belgen op het EK. Met of zonder Kevin De Bruyne en/of Eden Hazard. Dat is de grote vraag die iedereen zich stelt.

Ook Marc Degryse, al heeft de analist bij Het Laatste Nieuws wel een duidelijke mening klaar: "Als Eden Hazard niet speelt, lijkt Carrasco mij de ideale vervanger. Hij is minder balvast, maar heeft de versnellingen. Tegen de Grieken ging dat goed samen met Thorgan Hazard. Carrasco moet fris voor de dag kunnen komen."

"En als Kevin De Bruyne niet speelt, dan kies ik op rechts achter Lukaku voor Doku. Kijk, de Italianen zullen er een intensieve wedstrijd van maken. In een hoog tempo, met hun grote loopvermogen. Dan wil je van bij de aftrap mensen die explosief zijn en grote ruimtes kunnen belopen.

(LEES VERDER ONDER DE AFBEELDING)

"Dat is met Carrasco en Doku het geval", vervolgt Degryse. "Doku speelt onbevangen. Hij krijgt mijn voorkeur, maar ook Trossard zit in mijn hoofd. Iemand die nog net meer maturiteit heeft in het maken van de juiste keuzes."

Meer precisie

De conclusie van Degryse: "Zijn voorzet heeft meer precisie dan die van Doku. Ga maar voor Carrasco en Doku of Trossard. Met een lichte voorkeur voor Doku. Je kan ook Doku op links plaatsen, want tegen de Finnen had hij het toch wat lastig op rechts. En Carrasco zet je dan aan de andere kant."

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Italië  I  Frankrijk  I  Spanje  I  Nederland  I   Engeland

vrijdag 2 juni 2023

donderdag 1 juni 2023

woensdag 31 mei 2023