Uitgelekt: Déze geheime operatie moet Rode Duivels boost geven op EK

Uitgelekt: Déze geheime operatie moet Rode Duivels boost geven op EK
Woensdag 30 juni 2021 - 08:00   I   door Redactie

Alle middelen zijn goed om de Rode Duivels zo ver mogelijk te laten komen op het EK. En vooral om de spelers mentaal gezond te houden. Dus gaf Roberto Martínez toe aan een belangrijke vraag van de spelers.

Het Nieuwsblad kreeg immers bevestigd dat enkele Rode Duivels de toelating kregen om hun familie te zien. De ontmoeting gebeurde volgens de krant volgens de strikte corona­regels, maar wel in het geheim omdat de UEFA de nationale selecties vraagt de bubbels te respecteren.

Elk contact met iemand van buiten de bubbel is volgens de UEFA 'op volledig eigen verantwoordelijkheid van de delegatie'. Maar Roberto Martínez stak zijn nek uit voor zijn spelers. "Omdat de nood kennelijk zo hoog was. De spelers apprecieerden het gebaar van de bondscoach enorm", klinkt het.

De internationals verlieten elk apart het oefencentrum om even wat familie te zien. Dit 'zien' is letterlijk te nemen, want het gebeurde onder de strikte ­coronamaatregelen. Iedereen met mondmasker en op twee meter afstand, contact werd zo veel mogelijk vermeden.

Familiedag

Vorige week had de bondscoach nog gezegd dat België graag een 'familiedag' wilde organiseren. "Dat deden we op het WK en dat was een succes. De spelers kregen er een boost van", zei Martínez toen. Maar omdat zo'n dag verboden was, loste België het nu dus anders op.

Poll: Zal dit de Rode Duivels helpen om verder te raken in het toernooi volgens jou?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Italië  I  Frankrijk  I  Spanje  I  Nederland  I   Engeland

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022

donderdag 29 september 2022