Frank de Boer vertrekt bij Nederland, opvolger neemt snel over

Frank de Boer vertrekt bij Nederland, opvolger neemt snel over
Dinsdag 29 juni 2021 - 17:30   I   door Redactie

Frank de Boer is niet langer bondscoach van Nederland. Na de vervelende uitschakeling op EURO 2020 heeft de Boer de eer aan zichzelf gehouden. De Nederlandse voetbalbond maakt werk van een vervanger.

"De doelstelling is niet gehaald, dat is duidelijk", reageert de Boer. "Toen ik in 2020 benaderd werd om bondscoach te worden vond ik het een eer en een uitdaging, maar ik was me ook bewust van de druk die er meteen vanaf mijn aanstelling op zou komen te liggen."

"Die druk neemt nu alleen maar toe, en dat is geen gezonde situatie voor mij, noch voor de selectie in aanloop naar zo’n belangrijke wedstrijd voor het Nederlands voetbal op weg naar WK-kwalificatie."

"Ik wil iedereen bedanken", besluit De Boer. "Natuurlijk de fans en de spelers. Complimenten ook aan de directie die hier op de campus voor een echt topsportklimaat heeft gezorgd."

Snel opvolger

De Nederlandse voetbalbond wil op korte termijn een opvolger voor de Boer aanstellen. Er is haast bij geboden. Wie straks gaat overnemen, is vooralsnog onduidelijk.

TAGS  I  Nederland

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024

donderdag 16 mei 2024

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024