Fransen lijken confrontatie te zoeken en halen opnieuw uit naar Rode Duivels

Fransen lijken confrontatie te zoeken en halen opnieuw uit naar Rode Duivels
Maandag 28 juni 2021 - 15:00   I   door Redactie

Doen ze erom of ligt het gewoon in hun aard? Feit is dat voor de Fransen sinds het start van dit EK elke aanleiding genoeg lijkt om kritiek te spuien. Na Thomas Meunier is het deze keer de beurt aan Romelu Lukaku.

Een week geleden werd Thomas Meunier door een aantal Franse analisten onder de grond gestopt omdat hij zogezegd de dikkenek had uitgehangen. Maar de Franse ex-internationals hebben zelfs geen uitspraken nodig om fel te keer te gaan.

Want bij RMC Sport maakte de Franse analist Jérôme Rothen Romelu Lukaku volledig af. Als voorproefje sneerde hij eerst naar de Rode Duivels in hun geheel: "De Belgen hadden de match na rust niet meer onder controle, ze vielen niet meer aan. Het was een lange bal op Lukaku en wegwezen."

(LEES VERDER ONDER AFBEELDING)

Daarna werd het persoonlijk: "Het probleem van Lukaku is dat al zijn mankementen duidelijk zichtbaar zijn. Hij is omringd door drie verdedigers, dus hij neemt de bal aan en gaat zijn kopje naar beneden. Vervolgens springt de bal weg van zijn voet, zijn scheenbeen of zijn knie, want balbehandeling is niet zijn sterke punt."

Leeuw

"Dus dan ben je de bal weer kwijt en geef je nog meer kansen weg." Fel overdreven omdat net die bal bijhouden de grote kracht is van Lukaku, die tegen Portugal misschien niet zijn allerbeste match speelde, maar wel vocht als een leeuw. Maar dat willen de Fransen dus niet zien.

TAGS  I  Rode Duivels  I  Portugal  I  Italië  I  Frankrijk  I  Spanje  I  Nederland  I   Engeland

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024