Serieuze domper voor Rode Duivels in aanloop naar achtste finale

Serieuze domper voor Rode Duivels in aanloop naar achtste finale
Woensdag 23 juni 2021 - 18:00   I   door Redactie

Woensdag hielden alle Rode Duivels de adem in bij het bekijken van de laatste groepsmatchen in poule E en F, omdat ze 's avonds te weten zouden komen wie hun tegenstander wordt. Maar daarvoor viel er al slecht nieuws te rapen.

Spanje begon om 18u immers aan zijn slotmatch tegen Slowakije in het stadion van Sevilla. Met afgrijzen, want de grasmat heet er barslecht bij te liggen. En laat dat net nu net de arena zijn waar België komende zondag zijn 1/8ste finale moet afwerken. 

"Het veld is slecht en het is moeilijk er goed te spelen. De spelers hebben zich erover beklaagd", fulmineerde bondscoach Luis Enrique na het duel met Zweden. De grasmat heeft vooral last van de felle zon.

En de hoge temperaturen in Sevilla maken het al enkele weken lang onmogelijk overdag te sproeien, want in de zon zouden de sprieten na hun ‘douche’ verbranden. De Spaanse bond legt de schuld voor het slechte onderhoud bij de regionale overheid, die La Cartuja beheert.

Gevoelig

Hoe dan ook is dat een nadeel voor ploegen die willen 'voetballen'. Zoals uiteraard Spanje, maar dus ook België. En dat ze daar gevoelig aan zijn bleek einde maart toen de Duivels tijdens de WK-kwalificatiematchen steen en been kloegen over de grasmat in het stadion van OHL. Afwachten hoe het deze keer uitdraait.

Poll: Denk jij dat het veld een rol zal spelen bij de 1/8ste finale van de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland  I  Spanje

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024