Vanaken zorgt voor commotie bij Rode Duivels: "Hier word je niet vrolijk van"

Vanaken zorgt voor commotie bij Rode Duivels:
Dinsdag 22 juni 2021 - 15:00   I   door Redactie

De Rode Duivels wonnen maandagavond met 0-2 van Finland en trekken zo als groepswinnaar naar de volgende ronde. Daags na de nieuwe overwinning van de Belgen gaat het echter ook vooral over de invalbeurt van Hans Vanaken.

Diep in blessuretijd van de wedstrijd mocht Vanaken nog zo'n twee minuten invallen. Op sociale media was er meteen heel wat te doen over de nogal... pijnlijke wissel. Dat bondscoach Roberto Martínez na de match aangaf dat hij blij was dat Vanaken minuten had kunnen maken, maakte het allemaal nog wat vreemder.

Zonder het zelf te willen, staat de minzame Vanaken in het middelpunt van de belangstelling bij de Rode Duivels. Er is flink wat commotie ontstaan na zijn invalbeurt. Bij Krant van West-Vlaanderen stelt journalist Frank Buyse zich vragen bij de wissel die Martínez in het slot absoluut nog wilde doorvoeren.

Meelijwekkend invalbeurtje

"Hans Vanaken. Raar hoe die wordt geacht dolblij te zijn met zijn eerste twee minuten op een EK. Wordt een voetballer daar echt vrolijk van, van zo’n bijna meelijwekkend invalbeurtje – je mag ook even, het kan geen kwaad meer nu?", vraagt Buyse zich af.

"Maar best dat in de slotminuut een schaars geklede dame het veld opliep of hij stond daar nog aan de zijlijn. Anderzijds: zijn invalbeurt kwam niet eens in beeld", besluit Buyse.

Poll: Begrijp jij dat Martínez nog per se wilde inbrengen in blessuretijd?

TAGS  I  Finland  I  Rode Duivels  I  Club Brugge

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024