Italië oppermachtig naar groepswinst, Wales pakt in extremis tweede plaats

Italië oppermachtig naar groepswinst, Wales pakt in extremis tweede plaats
Zondag 20 juni 2021 - 19:50   I   door Redactie

De slotspeeldag in groep A zorgde nog voor ongekende spanning. Niet voor Italië dat zoals verwacht een negen op negen pakte. Maar wel voor de strijd tussen Wales en Zwitserland voor de tweede plaats. Bale en co. haalden het nipt op doelsaldo.

Italië-Wales 1-0

Een op maar liefst 8 plaatsen gewijzigd Italië - zeg maar een B-ploeg - kwam in de eerste helft moeizaam uit de startblokken, maar kreeg weinig weerwerk van een voorzichtig Wales. Pessina vertaalde het overwicht in de eerste helft naar het scorebord.

Na rust hetzelfde beeld. Wales kwam goed weg toen Bernardeschi zijn vrije trap tegen de paal knalde. En toen de ref plots een rode kaart trok voor Ampadu die zijn voet bovenop die van Bernardeschi plantte, was het verhaal over voor Gareth Bale en co. En konden ze enkel nog nagelbijtend de uitslag van Zwitserland afwachten.

Zwitserland-Turkije 3-1

Zwitserland wist wat gedaan van bij de aftrap. Het moest én winnen en dat ook nog met minstens drie goals verschil doen om alsnog over Wales naar de tweede plaats te springen. Dat lukte dus nipt niet, maar het was niet dat ze er niet alles voor gaven.

(LEES VERDER ONDER AFBEELDING)

Haris Seferovic opende al vroeg de score en Xherdan Shaqiri deed de Zwitsers in minuut 26 al dromen van meer. Irfan Kahveci gooide op het uur serieus roet in het eten met de 2-1, maar opnieuw Shaqiri deed de hoop zes minuten later alweer oplaaien.

Verder raakte Zwitserland echter niet meer, waardoor het door één schamel doelpuntje alsnog de tweede plaats misloopt. Het is nu bang afwachten of ze met vier punten ook genoeg hebben om de achtste finales te halen.

Eindstand groep A

1. Italië 9

2. Wales 4

3. Zwitserland 4

4. Turkije 0

TAGS  I  Italië  I  Zwitserland  I  Wales  I  Turkije

donderdag 9 februari 2023

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023