België stoot door: dit worden wellicht zware tegenstanders in knock-outfase

België stoot door: dit worden wellicht zware tegenstanders in knock-outfase
Vrijdag 18 juni 2021 - 08:05   I   door Redactie

De Rode Duivels wonnen donderdagvond ook hun tweede poulewedstrijd op EURO 2020. Het maakt dat ons land nu al zo goed als zeker is van groepswinst. Enkel een zege van Finland tegen België kan nog roet in het eten gooien. Het rekenen kan beginnen.

Als groepswinnaar spelen de Rode Duivels hun 1/8ste finale op zondag 27 juni om 21.00 uur in Sevilla. De Belgen nemen het dan op tegen een beste derde uit groep A, D, E of F. Het is afwachten welke landen als beste derdes doorstoten, maar er is wel één kans op vier dat we Frankrijk, Duitsland of Portugal treffen.

In de kwartfinales wacht ons land - op voorwaarde dat we doorstoten natuurlijk - zo goed als zeker opnieuw een loodzware opdracht. “Dan wacht hoogstwaarschijnlijk de winnaar van groep A. Italië, dus. De best voetballende ploeg van het toernooi tot dusver”, merkt Het Laatste Nieuws op.

Halve finale tegen Frankrijk?

Leuk detail: ook de winnaar van poule F, de groep des doods met Frankrijk, Portugal en Duitsland, komt in dezelfde tabelhelft terecht. Het zou dus zomaar kunnen dat de Rode Duivels de halve finale spelen tegen Frankrijk. Een zwaar parcours richting de finale is het zeker, zoveel is duidelijk.

Poll: Tot waar zie jij België op dit EK geraken?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Denemarken  I  Italië  I  Frankrijk  I  Duitsland  I  Portugal

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024