Rode Duivels komen met de schrik vrij na glansprestatie De Bruyne

Donderdag 17 juni 2021 - 19:54   I   door Redactie

De Rode Duivels zijn donderdagavond met de schrik vrijgekomen in Kopenhagen. Na een barslechte eerste helft, zette onze nationale ploeg na rust orde op zaken. Met dank aan de ingevallen Kevin De Bruyne. Met een doelpunt en een assist zorgde hij voor een 1-2-zege.

Denemarken-België 1-2

Geen medeleven met de Denen, eens het eerste fluitsignaal in Parken weerklinkt. Althans, dat was de voorbije dagen toch de teneur bij de Rode Duivels. Eén probleem: Jason Denayer, die Dedryck Boyata mocht vervangen, had de memo duidelijk niet gekregen.

Na amper twee minuten verstuurde Denayer een nonchalante pass richting Youri Tielemans. De hoog storende Denen zaten er tussen en Poulsen strafte het mistasten van Denayer genadeloos af. Een ijskoude douche voor de Belgen, die gedurende de hele eerste helft maar niet in hun spel kwamen.

(Lees verder onder de afbeelding)

De Bruyne keert het tij

Roberto Martínez moést ingrijpen en dat deed hij dan ook. Aan het begin van de tweede helft maakte Kevin De Bruyne zijn opwachting. Na tien minuten etaleerde hij zijn klasse. Na voorbereidend werk van Romelu Lukaku behield KDB het overzicht en bediende hij de inlopende Thorgan Hazard: 1-1. De goal van de hoop.

Twintig minuten voor tijd maakte De Bruyne het feestje compleet. Eden Hazard, die andere invaller, legde de bal af en van aan de rand van de grote rechthoek trapte De Bruyne hard binnen met links. Er volgde een vreugde-uitbarsting - en een luide "oef!" - van jewelste.

Bibberen & beven

Ondanks de voorsprong bleef het bibberen en beven voor de Belgen. In de slotfase van de match stond Courtois werkelijk in een schiettent. Een kopbal van Braithwaite belandde op de lat en ook bij andere pogingen was het niet. De Rode Duivels zijn goed weggekomen. Gelukkig hebben we De Bruyne nog.