36-jarige Giorgio Chiellini zorgt voor hét beeld van Turkije-Italië (VIDEO)

36-jarige Giorgio Chiellini zorgt voor hét beeld van Turkije-Italië (VIDEO)
Zaterdag 12 juni 2021 - 08:00   I   door Redactie

Italië kende vrijdag een vlekkeloze start van het EK. In Rome won La Squadra Azzurra met 0-3 van Turkije. De manschappen van Roberto Mancini waren op de afspraak en onder meer Giorgio Chiellini maakte indruk.

Hij is ondertussen 36 jaar oud, maar Giorgio Chiellini is nog steeds niet versleten. Dat bewees de verdediger van Juventus vrijdagavond nog maar eens. Chiellini speelde een erg secure wedstrijd en kopte voor rust ei zo na de 0-1 tegen de netten.

Maar het was vooral de onverzettelijkheid en de drive waarmee Chiellini op het veld verscheen, die indruk maakte. Al bij het Italiaanse volkslied werd duidelijk dat hij er zin in had. Vervolgens straalde hij dat ook negentig minuten lang uit. Tot diep in blessuretijd.

Toen Chiellini zich in de absolute slotfase van de match nog in de baan van een schot gooide en zo de eerredder van Turkije voorkwam, volgde hét beeld van de match. Chiellini balde de vuist en er volgde een vreugde-uitbarsting. Of wat een EK ook bij een 36-jarige nog kan teweegbrengen.

De beelden:

Poll: Denk jij dat Italië ver gaat geraken op het EK?

TAGS  I  Turkije  I  Italië  I  Juventus

maandag 29 april 2024

zondag 28 april 2024

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024