‘AA Gent verkoopt Roman Yaremchuk en Niklas Dorsch voor monsterbedrag’

‘AA Gent verkoopt Roman Yaremchuk en Niklas Dorsch voor monsterbedrag’
Dinsdag 08 juni 2021 - 19:15   I   door Redactie

AA Gent gaat deze zomer opnieuw flink cashen op de transfermarkt. Iets minder dan een jaar na het vertrek van Jonathan David zullen ook Roman Yaremchuk en Niklas Dorsch de kas spijzen.

Het is ondertussen een publiek geheim dat Yaremchuk en Dorsch komend seizoen niet meer bij AA Gent zullen spelen. Beide spelers willen een stap hogerop zetten en de clubleiding van De Buffalo's gaat hen niet tegenhouden.

In het geval van Yaremchuk rekent AA Gent op minimum 20 miljoen euro, zo meldden Italiaanse media eerder al. Zeker geen onrealistisch bedrag voor een 25-jarige international die straks op het EK actief is. Én tijdens het voorbije seizoen 20 goals maakte in 34 competitiewedstrijden.

Verschillende ploegen staan klaar om toe te slaan, waaronder ook AS Roma. Sommige teams willen het EK nog afwachten om te zien hoe Yaremchuk zich profileert op het allerhoogste niveau. Maar de gevraagde 20 miljoen is voor de clubs in kwestie geen probleem, zo valt te horen.

(Lees verder onder de afbeelding)

10 miljoen voor Dorsch?

Verder gaat AA Gent ook zijn Europese kampioen Niklas Dorsch te gelde maken. De 23-jarige middenvelder speelde een ijzersterk EK voor Beloften en greep de eindzege met Duitsland. De marktwaarde van Dorsch schoot de lucht in: hij is nu 8 miljoen euro waard.

De kans is zelfs groot dat AA Gent nog wat meer vangt voor de Duitser. Er is volgens Het Nieuwsblad interesse van Hertha Berlijn, Wolfsburg en Lille. In het makelaarsmilieu valt te horen dat Dorsch straks voor minstens 10 miljoen euro zal vertrekken.

Mooie vooruitzichten voor Ivan De Witte en Michel Louwagie. In totaal lijkt AA Gent straks immers een gigantisch bedrag van 30 (!) miljoen op te strijken dankzij de verkoop van twee spelers. 

Poll: Wie gaat volgens jou nog het verst komen in zijn carrière?

TAGS  I  AA Gent  I  AS Roma  I  Lille  I  Wolfsburg  I  Hertha Berlijn

dinsdag 17 mei 2022

maandag 16 mei 2022

zondag 15 mei 2022