Filip Joos haalt zwaar uit naar Martínez: "Dan ben je van het padje af"

Filip Joos haalt zwaar uit naar Martínez:
Maandag 07 juni 2021 - 21:30   I   door Redactie

Bij elk groot toernooi schieten ze als paddenstoelen uit de grond. Analisten, waarnemers en columnisten bij de vleet. En het zal bij het komende EK niet anders zijn. Al heb je ook nog de gevestigde waarden zoals Filip Joos.

En die houdt zich niet in. Zo begrijpt hij echt niet dat bondscoach Roberto Martínez het maar over Axel Witsel blijft hebben, terwijl de verdedigende middenvelder helemaal nog niet wedstrijdfit is en misschien ook wel niet op tijd zal zijn.

"Ik verbaas me over de manier waarop de bondscoach communiceert over Axel Witsel", aldus Joos in de podcast 'De Tribune' op Sporza. "Ik vind dat er te veel aandacht aan hem wordt gegeven. Als coach zou ik het niet doen om een afwezige zo belangrijk te maken."

"De eerste twee matchen gaat Leander Dendoncker toch spelen? Hoe moet die jongen zich voelen?", vraagt Joos zich af. "Ik vond dat Dendoncker tegen Kroatië echt goed speelde. Ik heb niet het idee dat het goed is om nu al te zeggen dat Witsel in de ploeg komt voor match drie. Wacht daarmee."

Het scherpste spaarde hij voor het laatst: "Ik las dat Martinez Witsel vergeleek met Ngolo Kanté. Dan zijn we toch van het padje? Als je Kanté mist, dan mag je als bondscoach zeggen dat je echt iemand mist. Maar zelfs dan zou Didier Deschamps dat niet doen."

Poll: Ga je akkoord met Filip Joos?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Denemarken  I  Finland

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024