Rode Duivels tanken tegen Kroatië vertrouwen voor het EK

Zondag 06 juni 2021 - 22:37   I   door Redactie

Na het slappe gelijkspel van donderdag tegen Griekenland poetsten de Rode Duivels zondagavond hun blazoen op tegen Kroatië. De 1-0-overwinning moet hen een boost geven richting EK.

Ondanks de verrassende basisopstelling met onder meer Nacer Chadli op de linkerflank konden de Rode Duivels zich na een aarzelende start herpakken. Ze namen de match in handen en kwamen via wie anders dan Lukaku op voorsprong, nadat hij ook al op de lat had getrapt.

België trok met een meer dan verdiende voorsprong de rust in, maar kon in de tweede helft niet op dat elan doorgaan. Al liet een goede Carrasco in minuut 55 na de match dood te maken. Maar omdat Courtois amper werk had kwam de zege eigenlijk nooit in gevaar.

Tien minuten voor tijd was er nog een hele kleine opsteker voor Eden Hazard die mocht invallen. Maar het was vooral de sterke prestatie van Lukaku die vertrouwen gaf. In het slot scoorde die nog bijna de 2-0, maar ook zonder was hij man van de match.

Poll: Heb jij na Kroatië wat meer vertrouwen in het EK?