Roberto Martínez valt door de mand: "Twijfelachtige uitspraak van hem"

Roberto Martínez valt door de mand:
Zondag 06 juni 2021 - 17:00   I   door Redactie

"Het huidige Kroatië is beter dan de ploeg die in 2018 de WK-finale haalde." Een uitspraak van Roberto Martínez aan de vooravond van de oefenmatch tegen Kroatië. Maar klopt dat wel?

Want het zou echt niet de eerste keer zijn dat de bondscoach een tegenstander overschat of probeert sterker voor te stellen dan die in werkelijkheid is. Dat vond ook Sporza en dus lieten ze Branko Strupar die vraag beantwoorden.

Niemand die beter geplaatst is dan Strupar, want de geboren Kroaat werd indertijd genaturaliseerd tot Belg en verzamelde nadien 17 interlands voor de Rode Duivels. Sporza liet hem de vergelijking maken. 

"Dat het huidige Kroatië beter is dan dat van 3 jaar geleden is een twijfelachtige uitspraak", besluit Strupar. "De ploeg uit Rusland was echt héél goed en je vervangt niet zomaar de sterkhouders van toen die vertrokken zijn."

Problemen

Zo hebben bijvoorbeeld Rakitic en Mandzukic afgehaakt. Maar zoals altijd zal de waarheid op het veld liggen. Want geeft Strupar ook nog mee: "Ook het huidige team heeft enorm veel kwaliteit en kan iedere tegenstander in problemen brengen."

Poll: Moet Martínez volgens jou stoppen met tegenstanders sterker voor te stellen dan ze zijn?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Griekenland  I  Kroatië

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024