Axel Witsel én Kevin De Bruyne moeten definitief afhaken

Axel Witsel én Kevin De Bruyne moeten definitief afhaken
Zaterdag 05 juni 2021 - 12:00   I   door Redactie

Geen mirakel. Of toch niet tegen de start van EURO 2020. Zowel Axel Witsel (32) als Kevin De Bruyne (29) moet definitief afhaken voor de openingswedstrijd van onze Rode Duivels op het EK.

Samen met Eden Hazard (30) vormen Witsel en De Bruyne het zorgen-trio van de Rode Duivels. Het wordt een race tegen de klok om het drietal speelklaar te krijgen. Eén ding is zeker: Witsel en De Bruyne zullen volgende week zaterdag niet spelen in en tegen Rusland.

“We moeten het zeggen zoals het is, het is heel onwaarschijnlijk dat De Bruyne die eerste wedstrijd tegen Rusland zal kunnen spelen. Axel Witsel al zeker niet”, vertelde Martínez eerder deze week nog aan Het Nieuwsblad.

Ondertussen is ook duidelijk dat De Bruyne niet zal aantreden. De middenvelder van Manchester City liep tijdens de verloren Champions League-Finale tegen Chelsea een neusbreuk en een gebroken oogkas op. Een erg vervelende blessure voor een spelmaker als KDB.

Geen risico

Hoe het nu met De Bruyne gaat is onduidelijk, zo meldt Het Laatste Nieuws. De Bruyne wordt maandag op het oefencomplex in Tubeke verwacht, maar zou niet klaar geraken voor de match tegen Rusland. Binnen de Belgische Voetbalbond (KBVB) valt te horen dat de technische en medische staf van de nationale ploeg geen enkel risico wil nemen met De Bruyne.

Met andere woorden: het is de bedoeling om De Bruyne tegen Rusland aan de kant te houden. Zo krijgt de gewezen speler van KRC Genk nog net iets meer tijd om goed te herstellen. De tweede poulewedstrijd van het EK, op donderdag 17 juni tegen Denemarken, lijkt een realistisch doel.

Poll: Denk jij dat we de allerbeste Kevin De Bruyne te zien krijgen op het EK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Rusland  I  Manchester City  I  KRC Genk  I  Denemarken  I  Chelsea

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024