"Ik denk eerder aan Arsenal, die pakken toch niet veel prijzen"

Dinsdag 21 februari 2017 - 07:12   I   door Fabian Morren

Er wordt nu druk gespeculeerd over waar de toekomst van Youri Tielemans ligt. De middenvelder van Anderlecht kan mogelijk in de Premier League aan de slag, al heeft ex-voetballer Nico Claesen daar zijn twijfels over.

"Kan hij die concurrentie aan? Bij Anderlecht is alles altijd relatief gemakkelijk gegaan voor hem. Op zijn zestiende in de eerste ploeg, op zijn negentiende kapitein geworden. In Engeland moet hij van nul beginnen en leren knokken", weet Claesen in HLN. 

"Daarom zou ik, als ik hem was, niet naar de absolute top vertrekken. Ik denk eerder aan een club als Arsenal, die toch niet al te veel prijzen heeft gepakt de laatste jaren, maar wel een grote uitstraling heeft. De Gunners spelen bovendien op een manier die Tielemans moet liggen: met veel techniek en kansen voor jongeren."

"Slagen in de Premier League is toch iets anders dan uitblinken in België. Ik denk aan efficiëntie in de passing. Ja, tegen KV Oostende maakte Tielemans twee fantastische goals. Maar daarna zag ik hem verschillende eenvoudige passes geven die niet aankwamen. Daar moet hij aan werken."

TAGS  I  tielemans  I   nico claesen  I   arsenal

donderdag 18 augustus 2022

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022