Alderweireld zet deur wijd open voor toptransfer naar déze Belgische club

Alderweireld zet deur wijd open voor toptransfer naar déze Belgische club
Vrijdag 28 mei 2021 - 11:30   I   door Redactie

Toby Alderweireld bouwde een hele mooie carrière uit bij Ajax, Atlético Madrid, Southampton en Tottenham. Op zijn 32ste sluit de Rode Duivel evenwel niet uit dat hij ooit in de Jupiler Pro League komt spelen.

In MIDMID liet Alderweireld in zijn kaarten kijken. In tegenstelling tot enkele andere Rode Duivels lijkt hij een fin de carrière in de Belgische competitie te ambiëren. “Dat ik ook nog in België kan komen spelen? Ja, dat kan. Ik zeg daar niet ‘neen’ tegen", aldus Alderweireld.

"Ik zou dat wel willen meemaken"

"Ik ben trots op België. Trots op Antwerpen. In België voetballen: ik zou dat wel eens willen meemaken. Ik zou dat leuk vinden", ging Alderweireld verder. Voor wanneer dat zou zijn, is nog niet duidelijk. "Dat ligt niet altijd in mijn handen. Ik ben ook heel gelukkig bij Tottenham."

"Als ik nu zeg dat ik in België wil voetballen, dan lijkt het alsof ik weg wil bij Tottenham. En dat is niet zo. Nogmaals: ik ben daar heel gelukkig. Al zeg ik ook niet op voorhand ‘neen’ tegen België. We zien wel of dat op mijn pad komt."

"Mijn voetbalcarrière is in België begonnen, bij Germinal Ekeren. Het zou mooi zijn om daar (bij Beerschot, zoals de club tegenwoordig heet, nvdr.) misschien te kunnen spelen", besloot Alderweireld.

(Lees verder onder de afbeelding)

Topclubs liggen op de loer

Alderweireld, die al meermaals heeft aangegeven dat hij hunkert naar het leven in België, kan alvast rekenen op de belangstelling van enkele ploegen. Recent werd hij nog in verband gebracht met Club Brugge, Antwerp en PSV.

Maar ook Beerschot mag nu dus beginnen dromen van zijn komst. Wanneer Alderweireld wil terugkeren naar België, moet nog duidelijk worden. Zijn contract bij Tottenham loopt tot de zomer van 2023.

Poll: Hoop jij Alderweireld snel in de Jupiler Pro League te zien spelen?

TAGS  I  Tottenham  I  Rode Duivels  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  PSV  I  Beerschot

maandag 3 oktober 2022

zondag 2 oktober 2022

zaterdag 1 oktober 2022

vrijdag 30 september 2022