'Coutinho maakt ‘shock move’ naar Engeland, verlies van 95 miljoen voor Barça'

'Coutinho maakt ‘shock move’ naar Engeland, verlies van 95 miljoen voor Barça'
Zaterdag 01 mei 2021 - 20:00   I   door Redactie

Het lijkt al een eeuwigheid geleden, maar in de zomer van 2018 telde FC Barcelona zomaar eventjes 135 miljoen euro neer om Philippe Coutinho weg te halen bij Liverpool. De Braziliaan kon de hoge verwachtingen nooit inlossen en werd een regelrechte flop.

Drie jaar en een uitleenbeurt aan Bayern München later, gaat Barcelona de inmiddels 28-jarige Coutinho definitief van de hand doen. The Sun meldt dat de in Rio de Janeiro geboren middenvelder een ‘shock move’ naar de Premier League gaat maken.

Coutinho zou binnenkort zijn krabbel zetten onder een contract bij… Everton - nota bene de rivaal van zijn oude werkgever Liverpool. Een gevoelige transfer, maar het is niet dat Coutinho veel andere opties heeft. Hij wil zijn carrière nieuw leven inblazen en snakt naar speelminuten.

95 miljoen verlies

Everton is één van de weinige ploegen die nog fors wil investeren in Coutinho. The Toffees zouden 40 miljoen euro betalen om de aanvallende middenvelder los te weken bij Barcelona. Voor Barça betekent het vertrek van Coutinho een financiële mokerslag. Het zou alles bij elkaar 95 miljoen euro verlies maken op Coutinho. Pijnlijk.

TAGS  I  Barcelona  I  Bayern München  I  Liverpool  I  Everton

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024