Anderlecht bouwt superelftal, Club Brugge en concurrentie worden erg bleek

Anderlecht bouwt superelftal, Club Brugge en concurrentie worden erg bleek
Donderdag 29 april 2021 - 18:00   I   door Redactie

Het is RSC Anderlecht menens om een nieuwe landstitel te veroveren. De Belgische recordkampioen heeft de wederopstanding ingezet en kijkt vanaf nu enkel en alleen nog vooruit. Het grote doel? Opnieuw de grootste club van het land worden.

Om dat doel te realiseren is er wel nog flink wat werk aan de winkel. En dat hebben Peter Verbeke en co goed begrepen. Achter de schermen werkt Anderlecht keihard aan het samenstellen van een nieuw topelftal. De club wil investeren en dag na dag groeien.

Refaelov

Door de 35-jarige Lior Refaelov transfervrij op te pikken bij Antwerp, zet RSCA alvast een belangrijke stap in de juiste richting. De Brusselaars halen een serieuze brok ervaring in huis. Refaelov is het gewoon om met druk om te gaan en voor de titel te spelen. En bovendien is Rafa ook gewoon een goeie speler.

De transferzomer van Anderlecht is met de nakende komst van Refaelov ook écht op gang getrapt. Het volgende punt dat Verbeke wil kunnen afvinken op zijn to-dolijstje, is de vele huurdeals omzetten in definitieve transfers. Geen eenvoudige klus.

(Lees verder onder de afbeelding)

Nmecha overtuigen

Zo hoopt Verbeke dat hij spelers als Lukas Nmecha, Paul Mukairu, Majeed Ashimeru en Matt Miazga langer aan paars-wit kan binden. Dat wordt niet simpel, maar de Anderlecht-top laat zich niet ontmoedigen. Het is de bedoeling om een zo sterk mogelijke kern samen te stellen voor volgend seizoen. De scouting speurt dan ook naar het neusje van de zalm, alleen het beste is goed genoeg.

In het Lotto Park wordt in eerste instantie - door de moeilijke financiële situatie - wel uitgekeken naar opportuniteiten op de transfermarkt. Anderlecht wil versterking in iedere linie en zal zich hoe dan ook nog een paar keer roeren tijdens de zomermercato. Verbeke moet creatief zijn met het geld dat voorhanden is. Maar dat is toevallig één van zijn specialiteiten, zo heeft hij al bewezen.

Nieuwe prestigetransfers?

En als er wat mogelijk blijkt voor Anderlecht, dan zal Marc Coucke niet nalaten om zijn portefeuille nog eens boven te halen. De RSCA-eigenaar zou graag opnieuw grote namen naar Anderlecht zien komen en daar heeft hij wel wat extra centen voor over. Het kan de ploeg van Kompany alleen maar ten goede komen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Geoliede machine

De zomeraanwinsten moeten samen met de steeds sterker wordende jonkies uit de eigen jeugdopleiding een geoliede machine gaan vormen. En als alle puzzelstukjes in elkaar vallen, dan zal de ploeg van Vincent Kompany niet te houden zijn. Dat staat nu al in de sterren geschreven.

Anderlecht schuift zichzelf nog niet naar voor als titelkandidaat, maar het is duidelijk dat de Brusselaars willen wedijveren met Club Brugge. En liefst zo snel mogelijk. Club Brugge en - vooral - andere concurrenten als KRC Genk, Antwerp en AA Gent krijgen het wellicht al benauwd.

Revanche

Want iedereen mag het immers weten: RSCA is hongerig en zint op revanche. Alle topclus zullen vroeg of laat weer écht rekening moeten houden met dit Anderlecht. De voorbije jaren ging het allesbehalve goed met paars-wit, maar met die donkere periode willen Kompany en co zo snel mogelijk komaf maken.

Poll: Wanneer zal Anderlecht volgens jou een nieuwe landstitel pakken?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  AA Gent  I  Antwerp

zaterdag 27 april 2024

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024